O poveste IT

Aici puteti discuta tot ceea ce doriti fara ca ceea ce este off topic sa fie sters. Singura regula impusa: atentie la limbaj.
Post Reply
alexandru

O poveste IT

Post by alexandru »

M-am gandit ca stiti ceva interesant despre cum a evoluat tehnica in timp, cat de bune/rele erau programele sau componentele de calculator sau chiar calculatorul considerat un obiect unitar. Cu totii ne amintim de erorile cu ecran albastru din Win98 etc :lol: ... . In acest sens astept sa aflu cele mai interesant lucruri posibile.
alexandru

25 de ani de la aparitia primului PC

Post by alexandru »

In urma cu 25 de ani, pe 12 august 1981, compania IBM lansa pe piata primul personal computer – modelul 5150 PC, care cantarea 12 kilograme (cu o tastatura de 2,7 kilograme), dar care nu era mai puternic decat un simplu calculator de buzunar de astazi. Calculatorul avea incorporate un ecran monocrom verde, un processor Intel de 4,77 MHz si o memorie de 16 kilobaiti.

“Caonceput pentru afaceri, scoala si domiciliu, acest sistem usor de utilizat este disponibil la pretul de 1.565 de dolari”, suna textul reclamei din 1981.

Pretul se tripla in cazul unui ecran color, al daua unitati de dischete si al unei imprimante incluse in oferta. Desi compania spera sa se vanda doar 2.000 de exemplare, utilizatorii au cumparat un million de PC-uri. De atunci, mai ales o data cu aparitia internetului calculatoarele au evoluat spectaculos si au schimbat viata cotidiana a miliarde de oameni.

Articol extras in Revista CHIP Septembrie 2006 8)
User avatar
PopaDaniel
Posts: 67
Joined: 23 Nov 2004 15:19
Nume: Popa
Prenume: Daniel
Clasa: Profesor

Post by PopaDaniel »

Cele mai greu de depanat erori sunt cele care apar sporadic, din cauze necunoscute, ca in povestea ce urmeaza:
La un minister, nu dam nume sa nu avem probleme, se intampla un fenomen evervant: in anumite momente ale zilei reteaua nu mai functiona 10-20 de minute. Au fost chemati specialisti peste specialisti, dar toti spuneau ca reteaua e ok, mai ales ca atunci cand veneau totul mergea bine. Situatia a durat cateva luni, pana cand un angajat cu simtul observatiei a sesizat ca problemele apareau atunci cand un anumit coleg mergea la toaleta.
S-a investigat situatia si s-a constatat ca respectivul se aseza mereu pe acelasi "scaun". Tipul fiind mai corpolent "scaunul" se lasa cu el, iar pe sub el trecea o teava prin care erau fire electrice. Sub greutatea personajului se producea un mic scurt si nu mai era alimentat switch-ul retelei.
alexandru

pune mouse-ul pe My Computer!

Post by alexandru »

cica la un curs de info profesorul a spus unui cursant sa puna moue-ul pe My Computer, la care cursantul a luat mouse-ul in mana si l-a pus pe monitor 8)
Post Reply