Utilizarea calculatorului la clasa

Locul de intalnire al elevilor CNAV care pot discuta aici tot ce doresc dar fara a iesi din topic.
Post Reply

Cand vor fi folosite calculatoarele la predare ?

Cand vor invata profii sa le foloseasca
4
36%
Cand vor cere elevii (asta e un banc)
2
18%
Cand vor termina de downloadat jocuri, muzica, filme
4
36%
De maine
1
9%
 
Total votes: 11

acid
Posts: 16
Joined: 09 Jun 2006 22:43
Clasa: Vizitator

Utilizarea calculatorului la clasa

Post by acid »

Se pare ca au rasarit ceva calculatoare prin salile de clasa. Probabil pentru a fi folosite la predare. Probabil, ca profii ...
Voi can credeti ca vor fi folosite calculatoarele pentru predare ?
ioana
Posts: 26
Joined: 31 Mar 2006 13:11

Post by ioana »

Eu nu-i vad pe majoritatea profilor de la noi renuntand la actuala metoda de predare -poezioara, in fiecare zi, fiecare an, fiecare generatie- k sa faca ceva care sa ne ajute si pe noi sa intelegem lectiile cu adevarat...dar speranta moare ultima...
User avatar
bismarck
Posts: 137
Joined: 13 Oct 2005 09:42
Clasa: Vizitator
Contact:

Post by bismarck »

Sa fim seriosi, multi profesori nu stiu nici sa deschide word-ul. E un adevar, se lovesc de "probleme" de-a dreptul amuzante. Probabil pana in momentul in care se vor face cursuri de pregatire a profesorilor, gen ECDL, calculatoare nu-si prea au rostul in scoala (dar si cursurile acelea sa se tina si sa se desfasoare asa cum ar trebuii, nu cum s-au mai facut si tot nu s-a realizat nimic. ) si pe langa partea de utilizare, intervine alt problema...Multi profesori au inca in sange stilul de predare de acum 15 - 20 de ani, nici intr-o mie de ani eu nu-i vad pe anumiti profesori de la noi utilizand un calculator pentru predarea lectiilor.
Oricum subiectul a mai fost discutat si eu raman la aceiasi parere, ideea in sine e buna, din pacate nu exista suficienti profesori instruiti si dornici sa utilizele calculatoarele pentru predare.

P.S. Voi il vedeti pe domnul profesor Todoran, pierzand secunde importante din ore ca sa prezinte ceva la calculator ? In ciuda faptului ca este un calculator in acea sala de clasa, si totusi e un profesor tanar...stiti voi, noua generatie si asa mai departe, dar raspunsul o sa fie NU, oricat ati intoarce problema.
alexandru

Post by alexandru »

pentru a avea loc o disutie intre 2 persoane trebuie ca cele doua persoane sa aiba aiba anumite puncte cimune in ceea ce priveste discutia. Deci, mai bine ne apucaam sa invatam logaritmi, ca de exemplu log off si log out :roll: :P
User avatar
Uliu
Posts: 14
Joined: 22 Jan 2010 22:58
Nume: OANA
Prenume: Iuliu-Maximilian
Clasa: Vizitator

Re: Utilizarea calculatorului la clasa

Post by Uliu »

Utilizarea calcultaorului la predare nu are nimic in comun cu procesul de invatare... si nici cu actualul sistem de invatamant!

Iar pe de alta parte, calculatoarele se pot folosi foarte bine in spatiul privat... dar profesorul acasa nu-ti vine!

LE: este ingrijorator rezultatul poll-ului: chiar se intampla asta? Nu-mi vine sa cred!
Image
User avatar
bismarck
Posts: 137
Joined: 13 Oct 2005 09:42
Clasa: Vizitator
Contact:

Re: Utilizarea calculatorului la clasa

Post by bismarck »

Are totusi ceva in comun cu procesul de invatare...de fapt, are mai mult in comun cu intelegerea anumitor detalii referitoare la lectie.
Un elev e mai atent la o lectie care contine un desen, o poza...ceva atractiv. Pana la urma totul depinde si de interesul elevilor.
User avatar
Uliu
Posts: 14
Joined: 22 Jan 2010 22:58
Nume: OANA
Prenume: Iuliu-Maximilian
Clasa: Vizitator

Re: Utilizarea calculatorului la clasa

Post by Uliu »

bismarck wrote:...Pana la urma totul depinde si de interesul elevilor.
Eu as fi inlcouit acel "si" cu doar...

Da, tu ai dreptate. Dar numai partial.

Este mai simplu sa prezint unui elev un filmulet cu un motor Otto in miscare decat sa ii descriu aceasta miscare in cuvinte. Dar cum pot sa-i arat elevului filosofia? literatura? limba engleza? matematica?... Toate acestea se invata pe baza studiului individual (cu creionul pe caiet) si prea putin pe baza unor lectii interactive.

Sa va dau un exemplu: am vazut in urma cu aproximativ 1-2 luni in urma un filmulet din seria How it's Made pe Discovery in care se descria procesul de fabricatie al cheilor fixe si tubulare pentru mecanica. Acum, habar nu am ce presupune acel proces. Ah, imi aduc aminte ca erau niste etape printre care taierea, slefuirea si cromarea... oricum nu pot sa spun nimic concret despre ele... Sunt, cu alte cuvinte, tabula rasa in acest domeniu.

Dar din teoria parcursa in timpul liceului imi aduc foarte bine aminte ca otelul, pentru a rezista, trebuie sa fie calit. Si mai stiu si ce presupune acest procedeu.

Incercati acest experimet: urmariti o emisiune de popularizare a stiintei si incercati sa va autotestati cunostintele dupa o perioada de o luna de zile... dupa care urmariti din nou emisiune si vedeti daca ceea ce stiati dumneavoastra este in concordanta cu ceea ce se prezinta in emisiune.
Image
Post Reply